Kartais net neįsivaizduojame, kad kito žodis gali turėti stebuklingų galių, kad parodytas dėmesys ir palaikymas gali tapti viltimi kovoje už gyvenimą. Ypač tada, kada jau pats nebetiki…

Sausio 21 – kovo 3 dienomis Klaipėdos miesto bendrojo ugdymo mokyklos, tarp jų ir „Aukuro“ gimnazija, dalyvavo projekte „Vilties laiškai“. Projektą inicijavo Klaipėdos miesto Dorinio ugdymo (etikos ir tikybos) mokytojų metodinė taryba, VŠĮ Šv. Pranciškaus onkologijos centras, Mažesniųjų Brolių Ordino Lietuvos Šv. Kazimiero Provincijos Klaipėdos Šv. Pranciškaus Asyžiečio vienuolynas.

Projekto tikslas buvo rašyti Vilties laiškus žmonėms, kurie šiuo metu kovoja su sunkia liga, kuriems svarbus kitų palaikymas, parama ir viltis. Šie laiškai skirti Šv. Pranciškaus onkologijos centro lankytojams, miesto ligoninėse besigydantiems žmonėms. „Aukuro“ gimnazijos mokiniai labai aktyviai įsijungė į projektą, atrinkta net 110 labai nuoširdžių, jautrių laiškų. Geranoriškumas, supratimas, atjauta ir palaikymas jaučiamas kiekviename laiške – skaitant nuoširdžias gimnazistų mintis suvirpa jautriausios sielos stygos.

Štai keletas minčių:

„Noriu, kad tikėtum savimi ir džiaugtumeisi gyvenimu, nes gyvenimas be vilties yra bekraštis laukas, virtęs tyrais“.

„Esu tokia kaip tu, kaip eilinis praeivis gatvėje. Tik viltis veda mus tolyn šiuo keliu“.

„Viltis – tai tiltas, gelbstintis mus nuo pralaimėjimų ir nesėkmių“.

„Norėčiau, kad tu neprarastum vilties ir pasveiktum. Šiais metais aš už tave prabėgsiu „Vilties bėgimą“. Sėkmės tau! Pasveik, ir Dievas su tavimi“.

Projekto baigiamasis renginys įvyko kovo 7 d. Šv. Pranciškaus onkologijos centro koplyčioje, kuriame Dovydas Raudonis (IV a klasė) perskaitė viltingą vienos gimnazistės rašytą laišką. III a klasės mokinė Dovilė Palekaitė, Dovydui Raudoniui pritariant gitara, atliko dainą „Jūros bangų lopšinė“ (ruošė muzikos mokytoja D. Linkevičienė).

Nuoširdžiai dėkojame visiems gimnazistams, kurie įsijungė į šį projektą, buvo neabejingi ir parodė atjautą sergantiems žmonėms. Etikos mokytoja E. Krištanavičienė ir tikybos mokytoja V. Lileikienė