Nuotolinis RENGINYS „14M3 2050 BALTIJOS / DISTOPIJA AR UTOPIJA?“

Renginys yra sudėtinė projekto „Klaipėda – Europos jaunimo sostinė 2021“ dalis, kuriame dalyvauja jaunimas nuo 14-29m. amžiaus.

Renginio vieta                    Lietuvos jūrų muziejus

Renginio data                     2020 m. gruodžio 11 d.11:00-11:30

Renginio dalyviai               Agnijos Šeiko šokių grupė, „Taško teatro“ aktoriai ir muziejininkai

Renginio žiūrovai               16-os Klaipėdos miesto mokyklų moksleiviai. Platformos “Choose Klaipėda“ dalyviai ir kt.

Renginio pasiekiamus        Galėsite stebėti saugiai internetu! Prisijungti kviečiame svetainėje www.muziejus.lt ir Lietuvos jūrų muziejaus Facebook paskyroje ( po renginio bus galimybė  įrašą  rasti  Lietuvos jūrų muziejaus  youtube kanale)

Renginio ašimi  bus nauja edukacinė priemonė – distopinis jūros kubas „14M3 2050 BALTIJOS / DISTOPIJA AR UTOPIJA?“ .

Per medijų, šokio ir muzikos instaliaciją bus siekiama ištransliuoti jaunimui mintį apie Distopiją kaip nepageidaujamą bei bauginančią visuomenę. Dalyviai persikels į 2050-uosius ir pabandys įsivaizduoti, kas gali atsitikti jūrai, jūros gyvūnams, jei kiekvienas iš mūsų nesiims veiksmų rūpintis gamta. Turės galimybę susipažinti su gyvūnų pasakojimais ir prašymais. Ir tikimės, kad jau nuo to momento bus labiau atsakingi. Juk visi kartu mes galime veikti tikslingai ir taip dar labiau susidraugauti su gamta.

11 val. tiesioginė transliacija parsidės nuo delfinariumo stogo-apžvalgos aikštelės. A.Šeiko šokių grupė pakvies į paralelinę visatą, kurioje paslaptingos būtybės bei garsai užvaldo erdvę. Iliuzinį žmogaus visagalybės prieš gamtą santykis persikels į delfinariumo fojė, ir palaipsniui užvaldys kubą – 2050 m. jūrą.  „Taško teatro“ aktoriai – povandeniniai archeologai. Kurie perteiks, kuo gyvena jūros gyvūnai 2050 m. ir perduos žinutę-užduotis dabarčiai.

Renginio metu ištrauksime iš jūros užduotis ir mesime iššūkį Jūsų mokyklai! Savo ir kitų dalyvių sąrašą rasite čia – https://muziejus.lt/lt/paslaugos/dalyvauk

Po tiesioginės transliacijos, apie 12val., LJM ir Choose Klaipėda facebook‘o paskyrose pasirodys užduočių knygelė mokykloms bei LJM programa 2021 m. vykdant projektą „Klaipėda – Europos jaunimo sostinė“.

Po renginio  LJM savanoriai kiekvienai iš 16-os mokyklų pristatys ir vaizdinius plakatus su užduotimis.