Literatūrinė kelionė Salomėjos Nėries ir Maironio gyvenimo takais.

Ankstų rugsėjo 29 d. rytą  II-IV klasių mokiniai skubėjo ne į mokyklą, o į autobusą, kur nekantriai laukė, kada su lietuvių kalbos mokytomis Aldona Stankovičiene ir Ilona Ambrozaitiene išvyks į pažintinę-edukacinę ekskursiją Kaune.

Atvykę į Kauną, gimnazistai dalyvavo edukacinėse veiklose. Pirmiausia aplankė Salomėjos Nėries memorialinį muziejų. Aukuriečiai turėjo unikalią galimybę iš arčiau susipažinti su poetės gyvenimu, to meto buitimi, kūrybos bruožais, o sukauptas žinias įtvirtino atlikdami smagią komandinę užduotį ,,Tiesa ar melas? Faktai apie Salomėją Nėrį“. Taip pat galėjo pasigėrėti ir muziejaus aplinka: Salomėjos Nėries ir jos vyro Bernardo Bučo puoselėtu sodu (mokiniai galėjo pasivaišinti poetės sodo gėrybėmis – obuoliais), Lakštingalu slėniu ir Kauno marių pakrančių vaizdais. Mokiniams besigrožint rudenėjančia gamta, netikėtai užklupo liūtis, bet aukuriečių tai tikrai neišgąsdino. Toliau ekskursija vyko  Maironio lietuvių literatūros muziejuje. Su ekskursijos vadovu mokiniai apžiūrėjo požemius, po to keliavo į autentiškai  atkurtą  Maironio butą.  Įdomiai ir išsamiai buvo pristatytas Maironio gyvenimas, aptarta jo kaip rašytojo, dvasininko ir profesoriaus veikla. Po apžvalginės ekskursijos mokinių laukė edukacinė programa ,,Išmanyk Maironį”, kurios metu aiškinomės, kas geriausiai išmano Maironį!

Įveikę visas edukacines programas, gimnazistai turėjo dar laiko pasivaikščioti Kauno gatvėmis. Su gera nuotaika, pasivaikščioję Salomėjos Nėries ir Maironio gyvenimo takais, sėkmingai grįžome į namus!