2023 m. kovo 14-17 d. gimnazijoje vyko antrų klasių projekto, kurio tikslas buvo sukurti ir pristatyti maketą integruojant dailės, technologijų, literatūros, istorijos, geografijos, matematikos, muzikos, tikybos ar etikos žinias, pristatymas.

Projekto metu II a ir II d klasės savo statinių maketų idėjų ieškojo literatūros kūriniuose, tad buvo galima išvysti I. Šeiniaus „Kuprelio“ malūną, G. Orvelo „Gyvulių ūkio“ fermą, Antikos dievų šventyklų, I. Mero „Lygiosios trunka akimirką“ geto pastatų, E. M. Remarko „Trijų draugų“ garažo ar net O. Vaildo romano „Doriano Grėjaus portretas“ inspiruotą Didįjį Beną… Mokiniai  pristatymo metu sakė viešąsias kalbas, kuriose argumentuotai aptarė problematiką ir vertybes, iškeliamas skaitytuose tekstuose, siedami kitus skaitytus kūrinius, matytus filmus, aktualizuodami.

Visi dalyvavę gimnazistai stengėsi kuo tiksliau apskaičiuoti savo maketų mastelius, tūrį ir plotą, rasti istorinius faktus, koordinates realių pastatų ar atitikmenų tų objektų, kurie egzistuoja tik literatūrinio teksto lauke, aptarti atitinkamo laikmečio muziką, tikėjimo klausimus. Pristatydami dalinosi savo kūrybinio proceso eiga, patirtimi su pirmokais, kurie ne tik sėmėsi išminties kitų metų projekto veiklos įgyvendinimui, bet ir vertino savo vyresniuosius kolegas, atidžiai sekė, ar visi projekte numatyti integruoti dalykai aptarti, ar kalba įtaigi, o sceninė laikysena tinkama.

Projekto metu mokiniams savo užduotis įgyvendinti ir suvokti, jog žinios nėra atskiri faktai, padėjo projekto iniciatorės, dailės ir technologijų mokytoja Violeta Stumbrienė, lietuvių kalbos ir literatūros mokytojos Laima Kaupienė bei Ilona Ambrozaitienė, ir kitų dalykų mokytojai:  technologijų mokytoja Nijolė Šlušnienė, tikybos mokytoja Veronika Lileikienė, matematikos Lylė Rastenytė, matematikos Sigita Kostinienė, geografijos mokytoja Sigita Januškevičienė, istorijos mokytojas Gintautas Žebelis, istorijos mokytoja Simona Grabienė, etikos mokytoja Elona Krištanavičienė.