“Aukuro” gimnazijos II aukšte prie bibliotekos demonstruojama įdomi paroda apie Lietuvos partizanus – PRISIEKĘ KOVOTI UŽ LAISVĘ. Galima teigti, kad ši kilnojama paroda savo apimtimi yra unikali. Joje apžvelgiamas visa Lietuvos su SSRS karo epocha 1944-1953 m. Kova tęsėsi ir po 1953 m., bet tai jau buvo pavienių partizanų žygdarbis. Geografiniu aspektu pristatomos visos partizanų apygardos: Dainavos, Didžiosios Kovos, Vyčio, Algimanto, Vytauto, Tauro, Žemaičių, Kęstučio ir Prisikėlimo. Partizaniniame kare dalyvavo daugiau nei 100 000 Lietuvos gyventojų. Daugiau kaip 20 000 partizanų žuvo nelygioje kovoje.

Parodoje apžvelgiama visų devynių Lietuvos partizanų apygardų susikūrimo istorija, svarbiausieji mūšiai, paminėti vadai ir eiliniai partizanai. Paroda gausiai iliustruota puikiomis pokario fotografijomis,  kuriose atsispindi partizanų gyvenimas miškuose, bunkeriuose, slėptuvėse, žygiai rikiuotėje. Užfiksuota gausybė partizanų naudotų ginklų: Degteriovo kulkosvaidžiai, PPŠ, MP40 automatai ir net AK-47 prototipai vokiški sturmgewehr. Visus Aukuro bendruomenės narius kviečiame apžiūrėti parodą ir prisiminti kovotojus už Lietuvos laisvę.

Parodos organizavimu rūpinosi direktorė Ramunė Urbienė, bibliotekininkė Svetlana Samoiliuk, pavaduotoja ū. r. Evelina Majer.