Išskirtinis vakarų Lietuvos kraštas leidžia pasidžiaugti ne tik jūroje besileidžiančia saule, bet ir suteikia galimybę ant Kuršių marių kranto esančioje Ventės rago ornitologijos stotyje stebėti, kaip žieduojami paukščiai, susipažinti su įvairiomis sparnuočių rūšimis, užlipti į seną švyturį.
Pavažiavus piečiau, galima pasivaikščioti taku, kuris vingiuoja per Aukštumalos aukštapelkę – vieną didžiausių pelkių. O ten retų ir nykstančių rūšių augalijos bei gyvūnijos pasaulis… Ir kaip besidomintiems gamta neaplankyti tokių vietų?!
Beje, Erasmus+ projekto dalyvių svečiavimosi dieną (2023-04-25) pagal ornitologijos stoties duomenis, buvo apžieduota  29: Ankstyvoji pečialinda (Phylloscopus trochilus) – 9, Pilkoji pečialinda (Phylloscopus collybita) – 5, Juodagalvė devynbalsė (Sylvia atricapilla) – 4, Liepsnelė (Erithacus rubecula) – 3, Pilkoji devynbalsė (Sylvia curruca) – 2, Paprastasis nykštukas (Regulus regulus) – 1, Karietaitė (Troglodytes troglodytes) – 1, Paprastasis erškėtžvirblis (Prunella modularis) – 1, Paprastasis kikilis (Fringilla coelebs) – 1, Svilikas (Coccothraustes coccothraustes) – 1, Strazdas giesmininkas (Turdus philomelos) – 1…