Spalvotų medžių ir paukščių kortelių rinkiniai (mokytoja Violeta Stumbrienė) jau ankstų rytą laukė projekto dalyvių, kad jie sugalvotų žaidimo taisykles. Susiskirstę į mišrias grupes edukacinio žaidimo kūrėjai sugalvojo ne vieną variantą, įgalinantį veikti taip, kad žaidėjai kuo daugiau augalų ir sparnuočių rūšių įsidėmėtų skirtingomis kalbomis: vokiečių, vengrų, italų, lietuvių.
Vėliau visi: mokiniai ir mokytojai, savo kūrybines kompetencijas išbandė veikdami šešėlių teatre (mokytoja Laima Kaupienė). Pirma pasidarę savo lėles, pamatę lietuvių gimnazistų pasirodymą apie pasaulio sukūrimą, rūšių įvairovę bei žmogaus įtaką gamtai,  patys lipo į sceną, išradingai jungėsi prie sceninio vyksmo. Po to stebėjo italų atsivežtą idėją šešėlių teatrui.
Nepamiršo apsilankyti ir pamokoje. Anglų kalbos subtilybėmis dalinosi mokytoja Vaiva Pabrėžienė.
Ir, susitikimo laikui nenumaldomai mąžtant, ketvirtą dieną Erasmus+ projekto dalyviai, darbuodamiesi grupėse, ruošė vaizdinę medžiagą-refleksiją apie Lietuvoje praleistą laiką, kad pristatytų vakare susirinkusiems į vakaronę, kurioje nei mokiniams, nei mokytojams, nei tėveliams ramiai sėdėti neleido folklorinis ansamblis ,,Kvėitys” (vadovė Regina Jokubaitytė). Beje, svečius pavaišinęs ir tradiciniu kastiniu su karštom bulvėm (ačiū jo gamintojai ansamblietei Janinai Dapkienei ir  mokytojai Vaidai Jockuvienei už rūpestį, kad šis saugiai pasiektų stalą).
Na, o nuskambėjus paskutiniams muzikos garsams, džiugesį ir šėlsmą pakeitė liūdesys – metas atsisveikinti. Guodžia tik žinia, kad dar laukia susitikimas Vokietijoje, kad projektas dar nesibaigė (koordinatorė Violeta Venckuvienė).
Nuoširdus ačiū mokiniams ir jų tėveliams, kurie įsijungė į projektą, savo dėmesį ir laiką skyrė svečiams, direktorei už palaikymą, IT mokytojui Karoliui už pagalbą, mokiniams Dominykui, Auksei, Monikai už buvimą visad laiku ir vietoj.