KAIP NEPRIDARYTI KLIURKŲ

                      Kaip nepridaryti kliurkų, kas ta kliurka?-suka galvą ne vienas  Klaipėdos ,,Aukuro“ gimnazijos mokinys.

,,Jums įdomu, ką vadiname kliurka?“- šypsosi I-IV klasių gimnazistams viešnia ir paaiškina. (Ne veltui sakoma: vyresnieji perduoda išmintį jaunesniesiems, kad šie nepridarytų kliurkų.)

Įdomų, ne vieną naudingą pasakojimą APIE VERTIMO MENĄ išgirdo bei smagus dialogas vyko 2024-03-21 dieną gimnazijoje, apsilankius Lietuvos rašytojų sąjungos narei, ne vieną apdovanojimą pelniusiai, per 70 knygų, 10 pjesių Lietuvos teatrams iš rusų ir lenkų kalbų išvertusiai vertėjai Irenai Aleksaitei. O kliurkų-nesąmonių, netikslumų, niekų-visada bus tekstuose, jei nejausi Žodžio, jei pasitikėsi tik google vertimais, o ne profesionalais. Jei neįsijausi į laikmetį, nesidomėsi aprašomo krašto žmonių kalba, tradicijomis, papročiais.

Netradicinė pamoka baigėsi – pamokos išliko: aukuriečiai nesusipainiojo google’o tinkluose ir nuskubėję per pertrauką į valgyklą valgė bulves-roputes, o ne ropes.

P.s. vertėją Ireną Aleksaitę po ,,Aukuro“ erdves lydėjo bei žemaitiškomis roputėmis vaišino mokytojos Rita Kairienė ir Violeta Venckuvienė.