Šį pavasarį vyko pirmasis 9 – 10 klasių mokinių projektas – konkursas „Knygų ekspertai” (kaip sudedamoji tęstinio miesto projekto dalis), kuriame dalyvavo keturios Klaipėdos miesto mokyklų komandos. Tarp jų ir „Aukuro“ gimnazijos komanda „Vilko vaikai“. Ją sudarė Ia klasės gimnazistai: Martynas Macevičius, Auksė Tamašauskaitė, Dominykas Šiaulys ir Gustė Venckutė.

Norėdami dalyvauti šiame konkurse, turėjome perskaityti Alvydo Šlepiko romaną „Mano vardas – Marytė“. Vėliau teko atlikti namų darbą: parengti pranešimą – skaidres apie knygoje vaizduojamą istorinį laikotarpį. Skaidres turėjome iliustruoti liejiniais, kurie atspindėtų skaidrėje esantį turinį. Ačiū ir klasės draugei Monikai, kuri pametėjo keletą lietų minčių.  Kovo 7 d. komandoms, pristačiusioms nuotoliniame renginyje skaidres, teko atlikti ir kūrybinę užduotį: parašyti dienoraštį, kurį rašo Alvydo Šlepiko romano „Mano vardas – Marytė“ veikėjas.

Kovo 13 d. vėl vyko susitikimas, kuriame sužinojome ne tik nugalėtojus, bet ir turėjome  svečią – Rūtą Matimaitytę, Lietuvos istorijos instituto doktorantę, kuri papildė mūsų žinias, papasakodama dar negirdėtus ir nežinomus faktus apie vilko vaikų istoriją.

„Aukuro“ gimnazijos komanda „Vilko vaikai“ iškovojo „Žodžio ir vaizdo galios ekspertai“ vardą. Buvo smagu dalyvauti bei išmėginti savo jėgas susirungiant su Klaipėdos licėjaus ir „Varpo” gimnazijos mokiniais – nuostabi patyriminė patirtis.

Auksė – komandos atstovė spaudai 🙂